Malines Group | Nieuwbouw | Het laatste vastgoednieuws
Ons laatste nieuws
Vastgoednieuws
Checklist voor het verhuren van je eigendom: zo vermijd je valkuilen
21 november 2024
Het verhuren van je eigendom is een rendabele keuze voor je vastgoedinvestering, maar er komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Hieronder vind je een handige checklist om je te helpen bij het proces, zodat je goed voorbereid kan starten met verhuren.
Checklist voor het verhuren van je eigendom: zo vermijd je valkuilen
21 november 2024
Het verhuren van je eigendom is een rendabele keuze voor je vastgoedinvestering, maar er komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Hieronder vind je een handige checklist om je te helpen bij het proces, zodat je goed voorbereid kan starten met verhuren.
Lees meer
Verlaagd btw-tarief op sloop en heropbouw verlengd tot midden 2025
13 november 2024
Het verlaagde btw-tarief voor sloop & heropbouw liep normaliter eind dit jaar af, maar een nieuw wetsvoorstel om deze maatregel 6 maanden te verlengen werd zopas goedgekeurd. Het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop- en heropbouwprojecten wordt verlengd tot eind juni 2025. Dankzij het nieuwe wetsvoorstel, kunnen kopers van projecten die dit jaar niet klaar zijn, toch rekenen op het gunsttarief. Goed nieuws dus!
Lees meer
Zo lees je een EPC-certificaat: Wat betekent het voor jouw vastgoed?
8 oktober 2024
Het EPC-certificaat, ook wel het Energieprestatiecertificaat genoemd, is een verplicht document bij de verkoop of verhuur van vastgoed in België. Het biedt inzicht in hoe energiezuinig of -onzuinig een woning of appartement is. Een lage EPC-score betekent dat het pand weinig energie verbruikt, wat gunstig is voor de huurder of koper. De score wordt uitgedrukt in kWh/m² per jaar, waarbij een lagere score beter is.
Lees meer
Unicum in Mechelen: betaalbaar wonen dankzij budgethuur
1 oktober 2024
Resio in samenwerking met Malines Rental en Stad Mechelen zetten een grote stap richting betaalbaar wonen met het pas opgeleverde innovatieve woonproject ‘Nieuw Noord’. Dit baanbrekende project aan de Oscar Van Kesbeeckstraat brengt 16 sociale huurwoningen die voor 18 jaar aan Woonland worden verhuurd en introduceert voor het eerst 32 budgethuurwoningen in de stad. Deze combinatie zorgt voor een inclusieve en betaalbare woonomgeving, en biedt een oplossing voor de woonnoden van verschillende inkomensgroepen.
Lees meer
Profiteer NU of NOOIT: laatste kans op 6% BTW
24 september 2024
Ben je van plan een nieuwbouwwoning of -appartement te kopen? Dan is dit het uitgelezen moment om door te bijten. Het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% sloop en heropbouw op nieuwbouwprojecten is nog slechts geldig tot het einde van dit jaar. De 6% btw-regeling is een fiscale maatregel die in België specifiek voor sloop en heropbouw werd geïntroduceerd om zo nieuwbouw- en renovatieprojecten te stimuleren. Dankzij deze regeling kunnen kopers onder bepaalde voorwaarden genieten van een verlaagd btw-tarief van slechts 6% in plaats van het standaardtarief van 21%. Een flinke besparing dus!
Lees meer
Wat als je elektrische keuring niet conform is?
31 juli 2024
Bij de verkoop van een eigendom kan je te maken krijgen met een niet-conform keuringsverslag van de elektrische installatie. Dit kan voor enige ongerustheid zorgen, maar het is belangrijk om te weten wat jouw verantwoordelijkheden zijn en wat de impact is voor de koper.
Lees meer
Hoe vermijd je verborgen gebreken bij de aankoop van een woning?
22 juli 2024
Het kopen van een woning is een spannend avontuur, maar het kan ook stressvol zijn als je te maken krijgt met verborgen gebreken. Deze gebreken zijn vaak moeilijk te zien tijdens een bezichtiging en kunnen later voor onaangename verrassingen zorgen. Hier zijn enkele tips om verborgen gebreken te vermijden zodat je met een gerust hart je nieuwe woning kan kopen.
Lees meer
De impact van duurzaamheid op vastgoedwaarde: Hoe groene initiatieven de waarde van je vastgoed kunnen verhogen
8 juli 2024
Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Niet alleen vanwege de positieve impact op het milieu, maar ook omdat het de waarde van je vastgoed aanzienlijk kan verhogen. In dit artikel ontdek je hoe groene initiatieven bijdragen aan de waardestijging van je vastgoed en welke maatregelen je kunt nemen om hiervan te profiteren.
Lees meer
Waarom Mechelen de perfecte plek is om met je gezin te settelen
1 juli 2024
Mechelen is de laatste jaren uitgegroeid tot een bloeiende stad die steeds meer gezinnen aantrekt. Gelegen tussen Brussel en Antwerpen, biedt Mechelen het beste van beide werelden: de levendigheid van een stad en de rust & gezelligheid van een dorp. Maar wat maakt Mechelen nu zo ideaal om je thuis te noemen? In dit artikel nemen we je mee door de vele voordelen die deze prachtige stad te bieden heeft.
Lees meer
Koop je eerste huis in 9 stappen!
10 juni 2024
Een gids voor starters op de woningmarkt, van het zoeken naar een huis tot de aankoop. Je eerste huis kopen is een belangrijke mijlpaal. Het is een spannend avontuur dat soms wat overweldigend kan zijn. Bij Malines Group staan we klaar om je stap voor stap te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw droomhuis kunt vinden. Deze gids helpt je bij elke fase van het aankoopproces, van het zoeken naar een geschikte woning tot het ondertekenen van de akte en het regelen van de nodige verzekeringen.
Lees meer
Dalingen op de vastgoedmarkt? Haal het maximale uit je eigendom met een kwalitatieve vastgoedmakelaar!
22 april 2024
In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal woningverkopen in België met 7,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2023, blijkt uit de Vastgoedbarometer van de Federatie van het Notariaat. Deze terugval weerspiegelt de aanhoudende uitdagingen in de vastgoedsector. Vooral in Vlaanderen was de daling met 8,8% opvallend, wat resulteerde in een algemene vertraging in de vastgoedmarkt.
Lees meer
Hoelang duurt het om mijn woning te verkopen in 2024?
13 maart 2024
Wellicht heb je al opgemerkt dat de huizenprijzen in Vlaanderen recentelijk een periode van stabilisatie hebben doorgemaakt, na een periode van torenhoge prijzen in de vastgoedmarkt. Deze trend is vooral merkbaar op de huizenmarkt.
Lees meer
Investeren in vastgoed VS de staatsbon – wat is de slimste keuze?
7 maart 2024
Wanneer je besluit waar je jouw geld het beste in kunt investeren, zijn vastgoed en staatsobligaties de meest voorkomende opties die in overweging worden genomen. Maar laten we eerlijk zijn, als het gaat om het maximaliseren van je rendement en het verzekeren van financiële stabiliteit, steekt vastgoed met kop en schouders boven staatsobligaties uit. Laten we eens dieper ingaan op waarom vastgoed de slimme keuze is voor investeerders.
Lees meer
Welke bijkomende kosten zijn er bij nieuwbouw?
23 januari 2024
Bij Malines Group begrijpen we dat de aankoop van een nieuwbouwwoning of -appartement niet het standaard traject is en daarom roept het soms wat extra vragen op. In dit artikel gaan we dieper in op de werkwijze en het financieel aspect, zodat je goed voorbereid bent tijdens de zoektocht naar jouw nieuwe thuis of investering.
Lees meer
9 tips om je woning sneller te verkopen
9 januari 2024
Het verkopen van je woning kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en presentatie kun je de aantrekkingskracht op potentiële kopers maximaliseren en de verkoopprocedure versnellen. Hier zijn 10 stappen die je kunnen helpen je huis sneller te verkopen.
Lees meer
FAQ: Wat zijn de kosten bij de aankoop van een huis?
26 december 2023
Een woning aankopen is een grote stap. Naast de aankoopprijs zijn er verschillende andere kosten waarmee je als koper rekening moet houden. Welke bijkomende kosten er allemaal zijn en waar je nog extra rekening mee moet houden bij de aankoop van een huis? Dat lichten we hieronder toe.
Lees meer
Een investeringswoning kopen, waar moet je rekening mee houden?
11 december 2023
Wil je een passief inkomen genereren en financiële stabiliteit creëren voor de toekomst? Investeren in vastgoed kan een lucratieve manier zijn om je portefeuille te diversifiëren en deze doelen te bereiken. Hoewel de aankoop van een investeringswoning intimiderend kan lijken, kun je met de nodige kennis en begeleiding succesvol door de markt navigeren. Deze blogpost kan je hierbij helpen.
Lees meer
Hoe kies je de juiste makelaar voor de verkoop van jouw eigendom?
1 december 2023
Ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar die jouw vastgoedbehoeften begrijpt en je kan helpen bij de verkoop van je eigendom? Het kiezen van de juiste makelaar is een cruciale stap in het verkoopproces van onroerend goed. In dit artikel delen we graag enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de beste professional die jouw belangen behartigt.
Lees meer
Overstromingsgevaar vermijden: stappenplan om te weten of een woning risico loopt
23 november 2023
Vandaag is het een enorm actueel onderwerp: overstromingen en overstromingsgevoelig gebied. Na de vele regenval is het niet abnormaal dat je jezelf afvraagt of de woning dat je op het oog hebt in overstromingsgevoelig gebied ligt of niet. Als vastgoedkantoor begrijpen we die bezorgdheid. Hoe weet je of de mogelijkheid van overstromingen bestaat in het gebied waar je een woning wil aankopen?
Lees meer
Een EPC voor de gemene delen van jouw appartementsgebouw: zo vermijd je boetes
13 november 2023
Als vastgoedkantoor begrijpen we maar al te goed hoe cruciaal het is om op de hoogte te zijn van de energiezuinigheid van je gebouw. Wist je dat je sinds 1 januari 2022 verplicht bent een EPC van de gemene delen voor te leggen voor grote flatgebouwen van 15 eenheden of meer? Voor middelgrote gebouwen (5 tot 14 eenheden) trad deze verplichting in werking aan het begin van dit jaar en vanaf begin volgend jaar zouden ook eigenaars van flatgebouwen met twee tot vier eenheden moeten voldoen aan deze verplichting.
Lees meer
Het belang van een makelaar bij schatting en -verkoop
8 november 2023
De vastgoedmarkt is een complexe en vaak veranderlijke wereld. Als het gaat om het bepalen van de waarde van onroerend goed en het vinden van de juiste koper, vertrouwen veel mensen op online schattingstools. Deze tools beloven snel en gemakkelijk inzicht in de waarde van een woning, maar zijn ze echt de beste keuze als het gaat om vastgoedtransacties? In dit artikel vergelijken we online schattingstools met de expertise van een professionele makelaar en concluderen we dat, vooral in een afkoelende vastgoedmarkt, een makelaar onmisbaar is.
Lees meer
EPC & EPB, wat is het verschil?
19 september 2023
In de wereld van vastgoed en woningbouw komen tal van afkortingen en termen voorbij die soms verwarrend kunnen zijn. Twee van deze afkortingen zijn EPB en EPC, die allebei te maken hebben met de energieprestaties van gebouwen. Maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe verschillen ze van elkaar? In dit artikel duiken we dieper in op het onderscheid tussen EPB en EPC én delen we bovendien 5 waardevolle tips om de energieprestatie van je vastgoed te verbeteren.
Lees meer
Alles wat je moet weten over de 6% btw-regeling voor sloop en heropbouw bij nieuwbouw- en renovatieprojecten
30 augustus 2023
Als je van plan bent om een huis te bouwen, een bestaande woning te renoveren of kiest om te kopen in een nieuwbouwproject, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met verschillende kostenposten, waaronder de btw.
Lees meer
Heden investeren in vastgoed, is dat nog een slim idee?
3 juli 2023
De vastgoedmarkt is onderhevig aan verschillende factoren, één van de belangrijkste is de rentestand. De afgelopen periode hebben we te maken gehad met stijgende rentes, wat invloed heeft op de kosten voor het ontlenen van geld. Dit kan potentieel gevolgen hebben voor beleggers die vastgoed willen aankopen. Echter, ondanks de stijgende rente zijn er nog steeds tal van aantrekkelijke mogelijkheden om te investeren in vastgoed. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het investeren in vastgoed ondanks de stijgende rentes.
Lees meer
4 valkuilen om te vermijden bij het kiezen van jouw woonkrediet
3 juni 2023
Het vinden van een interessant woonkrediet is een cruciale stap in de zoektocht naar een eigen huis. Het is belangrijk om de financiële aspecten van een woonkrediet zorgvuldig uit te zoeken en valkuilen te vermijden die kunnen leiden tot onnodige kosten of financiële beslommeringen op de lange termijn. In dit artikel geven we je vier valkuilen die je best kan vermijden bij het uitkiezen van een zo interessant mogelijk woonkrediet.
Lees meer
Vastgoeddilemma: koop of huur ik met de huidige rente?
16 mei 2023
Huren of kopen, het eeuwige dilemma. Want is het in de huidige situatie met hoge rentes en gestegen vastgoedprijzen misschien zelfs voordeliger om te huren dan te kopen? We maken graag voor jou de afweging.
Lees meer
Wat is de gemiddelde huurprijs in Vlaanderen? Een kijk op de nieuwe CIB huurbarometer
1 maart 2023
Het CIB (Confederatie van Immobiliënberoepen) Vlaanderen publiceerde zopas een nieuwe huurbarometer, conclusie? De huurprijzen stegen in 2022 sneller dan in 2021, maar voor het eerst werden nieuwe verhuringen minder snel duurder dan de reeds lopende huurcontracten. De inflatie in 2022 bedroeg 10 à 11%, terwijl dat in 2022 een stijging met 4,7% was. Zo stond de gemiddelde huurprijs op 815 euro per maand, terwijl dat in 2021 maandelijks nog 778 euro was.
Lees meer
Een gerenoveerde woning en toch een slecht EPC? Dit is wat je eraan kan doen
23 februari 2023
EPC staat voor energieprestatie certificaat en geeft aan hoe energiezuinig je woning of appartement is. Om een lage EPC-score te bekomen zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen: isoleer je dak, muren en vloer, plaats zonnepanelen en een warmtepomp, plaats nieuwe ramen, …
Lees meer
Overstromingsrisico bij vastgoed – hoe zit dat juist?
24 januari 2023
Sinds 1 januari 2023 geldt er een nieuwe regelgeving rondom de overstromingsgevoeligheid van bouwgrond en vastgoed. Voorheen was ‘De Watertoets’ reeds verplicht mee te delen bij de verkoop of verhuur van vastgoed. Vanaf heden wordt er een onderscheid gemaakt tussen het perceel en het gebouw en het effectieve overstromingsrisico.
Lees meer
Welke documenten heb ik nodig voor de verkoop van mijn eigendom?
19 december 2022
Wanneer je je eigendom wil verkopen, komt daar heel wat bij kijken: foto’s maken, bezoeken regelen, de nodige documenten aanvragen en verzamelen, … Welke documenten zijn nu eigenlijk verplicht bij de verkoop van je woning of appartement? Hieronder maakten we voor jou een duidelijk overzicht.
Lees meer
Het asbestattest: wat betekent het voor jou?
23 november 2022
Vanaf vandaag is het asbestattest officieel verplicht bij de verkoop van je eigendom, net zoals een EPC, elektrische keuring, bodemattest, … Wat betekent dit nu concreet voor jou? We klaren het graag voor je uit.
Lees meer
Vastgoeddilemma: bouw of verbouw ik?
14 november 2022
Bij het aankopen van een nieuwe thuis moet je vaak veel overwegingen maken: welke ligging kies je, ga je voor een half open-, open- of gesloten bebouwing, ga je voor een moderne stijl of mag het iets authentieks zijn? En waarover we het in dit artikel gaan hebben: kies je voor een nieuwbouw of ga je zelf aan de slag met verbouwingen?
Lees meer
Nieuwbouwzondag, jij bent er toch ook bij?
11 oktober 2022
23 oktober is het weer zo ver: tijd voor de najaarseditie van Nieuwbouwzondag! Hét moment om het nieuwbouwproject van je dromen met je eigen ogen te bekijken en al je vragen af te vuren op onze makelaars. Let op: om de veiligheid van elke bezoeker te garanderen is inschrijven verplicht! Ontdek hieronder al onze deelnemende projecten.
Lees meer
Verhuurder van een woongelegenheid met een EPC-label D, E of F? Dan mag je een jaar lang niet indexeren
11 oktober 2022
Wanneer je je eigendom verhuurt ben je wettelijk verplicht een EPC-attest voor te leggen om de energiezuinigheid (of onzuinigheid) weer te geven. Op basis van dit EPC heeft men nu beslist een beperking van indexering op te leggen voor bewoonde eigendommen met een EPC-label E of F of voor woningen zonder EPC-attest. Woningen of appartementen met een EPC-label D worden beperkt tot 50%
Lees meer
Betaalt de koper of de verkoper de onroerende voorheffing?
9 september 2022
Als je in het bezit bent van onroerend goed (huisvesting, grond, …) dan komt daar onroerende voorheffing (of grondlasten) bij kijken. Een jaarlijkse Vlaamse belasting die wordt berekend op basis van het kadastraal inkomen, de indexatie en de opcentiemen.
Lees meer
Waarop moet je letten bij het bezoeken van een woning?
18 augustus 2022
Spannend! Je bent een woning tegengekomen en hebt een bezoek ingepland. Hoe bereid je dit bezoek best voor en waarop moet je nu eigenlijk letten bij het bezichtigen van een woning of appartement?
Lees meer
Asbestattest binnenkort verplicht bij verkoop
10 augustus 2022
De kogel is door de kerk: het Vlaams Parlement besliste zopas dat een asbestattest verplicht wordt bij verkoop vanaf 23 november 2022. Voor verhuur werd het attest niet verplicht.
Lees meer
Welke factoren hebben invloed op de waarde van je eigendom? + 4 tips!
18 juli 2022
Op zoek naar een nieuwe woning of appartement? Of wil je verkopen om nadien iets te huren? Zet de eerste stap en laat je huidige eigendom schatten. Zo weet je exact in welke prijsklasse je moet gaan zoeken en hoeveel budget je kan uitgeven. Maar, welke factoren bepalen nu de juiste prijs van jouw eigendom? En hoe kan je die opkrikken? Dat lees je hieronder.
Lees meer
Investeren in nieuwbouw of bestaand vastgoed?
12 juli 2022
Je wil investeren in vastgoed om je eigendom dan te kunnen verhuren, maar kies je dan voor een bestaand pand of toch maar voor nieuwbouw? Een belangrijke afweging om te maken, want het heeft beiden zijn voor- en nadelen. Hoe je die afweging maakt? Daar helpen we graag bij!
Lees meer
Hoe vind je een betrouwbare aannemer voor je (ver)bouw(ing)?
16 juni 2022
Je kocht een woning of appartement dat je graag wil (ver)bouwen, maar weet niet waar te starten bij de zoektocht naar de juiste aannemer? De schrik van de verkeerde aannemer kiezen zit er bij de meeste mensen wel in: wat als hij failliet gaat, als hij geen goed werk levert of ik hem niet meer terugzie na het storten van mijn voorschot? Er bestaan enkele goede tips en tricks om te achterhalen of een aannemer al dan niet betrouwbaar is. We zetten ze voor jou hieronder op een rijtje!
Lees meer
Dit is hoe je kan besparen op je energierekening – 15 tips
31 mei 2022
De energieprijzen swingen de pan uit, maar dat wist je waarschijnlijk al. Ze stegen 20x in vergelijking met 2019. Toen betaalde een gemiddeld gezin jaarlijks 900 euro voor elektriciteit en 1050 euro voor gas. Momenteel liggen deze bedragen eerder rond 1708 euro voor elektriciteit en maar liefst 3659 euro voor gas – zegt De Tijd. Wij delen onze ultieme tips om de kosten zo veel mogelijk te drukken.
Lees meer
Waarom je (beter niet) via Biddit (ver)koopt
16 mei 2022
De wereld wordt steeds meer digitaal, en dat merken we ook in de vastgoedsector. Niet alleen ondertekeningen gebeuren geregeld digitaal, maar via online platformen kan je ook bieden op vastgoed, al brengt dit wel enkele risico’s en valkuilen met zich mee...
Lees meer
Het kadastraal inkomen, wat is dat nu juist?
2 mei 2022
Wanneer je een woning of appartement aankoopt, staat er bij de gegevens steeds het kadastraal inkomen (K.I.) vermeld. Maar wat is dat nu juist? Wat houdt het in en is het dezer dagen nog relevant? Onze vastgoedexpert David klaarde alles voor jou uit!
Lees meer
Wat is een derdenrekening en waarvoor dient het?
21 april 2022
Wanneer je een woning of appartement aankoopt, wordt er gevraagd het voorschot op een derdenrekening te storten. Dit is een aparte bankrekening die gebruikt wordt om bedragen te beheren die toekomen aan derden. Deze bedragen worden “derdengelden” genoemd.
Lees meer
Paasvakantie in Mechelen: dit moét je doen!
11 april 2022
Zoek je nog leuke activiteiten om te doen in de paasvakantie? Wij maakten voor jou een weekplanning om de tweede week van de vakantie ten volste te benutten!
Lees meer
Nieuwbouw kopen doe je zo!
31 maart 2022
Wanneer je beslist om op zoek te gaan naar een nieuwe thuis of investering, is nieuwbouw steeds een interessante piste om over na te denken. Hier gaan namelijk tal van voordelen mee gepaard. Hoe het aankopen van nieuwbouw in zijn werk gaat, leggen we hier klaar en duidelijk voor je uit.
Lees meer
Goed nieuws: het verlaagde btw-tarief voor sloop en heropbouw wordt verlengd!
30 maart 2022
In 2020 besloot de overheid een tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6% in te voeren voor sloop en heropbouw. Kopers die aan de voorwaarden voldoen, konden zo van dit verlaagd btw-tarief genieten op alle facturaties van de constructiewaarde tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.
Lees meer
Hoe breng je veilig een bod uit?
16 maart 2022
Je hebt je droomwoning bezocht, bent helemaal overtuigd en hebt besloten om een bod uit te brengen. Maar... Een bod uitbrengen, hoe doe je dat nu? En vooral: hoe doe je dit veilig? Een bod uitbrengen doe je niet zomaar, het is een belangrijke beslissing dat je maakt en waarvoor je hoogstwaarschijnlijk de komende 20 of 25 jaar zal gaan afbetalen. Een erg spannend moment dus! Bovendien is het uitbrengen van een bod bindend. Dit is waarom het belangrijk is om je op voorhand altijd goed te informeren voordat je deze stap neemt.
Lees meer
Waarom investeren in vastgoed een goed idee is
1 maart 2022
Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Door aankoop van een appartement of woning, garage, serviceflat, studentenkot, vakantiewoning in binnen- of buitenland, … De mogelijkheden lijken bijna eindeloos. Maar waarom is investeren in vastgoed nu juist een goed idee? Dat ontdek je in dit artikel.
Lees meer
Woningprijzen blijven stijgen
15 februari 2022
De woningprijzen blijven stijgen. Momenteel spant Leuven de kroon met een gemiddelde aankoopprijs van 445.864 euro. In Hasselt kan je het goedkoopst kopen dankzij de gemiddelde woningprijs van 307.710 euro. Ook de leeftijdscategorie van kopers zit in de lift. Het aantal kopers jonger dan 30 jaar daalde en dit is hoogstwaarschijnlijk ook een gevolg van de stijgende woningprijzen.
Lees meer
Mazoutketel vervangen in 2022: regelgeving
23 december 2021
Wil je jouw mazoutketel in 2022 vervangen? Weet dan dat er een verbod op stookolieketels komt. Waarom en wat de alternatieven zijn? Dat lees je hier.
Lees meer
Invloed renovatieplicht op woningprijzen
6 december 2021
Koop je vanaf 2023 een woning? Hou dan rekening met het EPC-label. Want is deze E of slechter? Dan ben je verplicht om binnen de vijf jaar te renoveren zodat je minstens een D haalt. Een huurhuis moet energielabel E hebben. Maar wie draait op voor al die renovatiekosten? Gaan mensen nog woningen kopen met een slecht EPC-label? En wat gaat het effect zijn op de huizenprijzen?
Lees meer
EPC geldigheid vervalt vanaf 2022
22 november 2021
Geldigheid van uw EPC-attest vervalt vanaf 01/01/2022. Wat betekent dit concreet voor u?
Lees meer
Hervorming registratierechten: wat betekent dit in praktijk?
15 oktober 2021
Hervorming registratierechten: wat betekent dit in praktijk?
Lees meer
Verhuizen? Je hoeft alleen nog maar dozen in te pakken
30 juli 2021
Verhuisplannen? Dan lijken er wel duizend-en-een dingen op je af te komen. Vergeet ook zeker niet om je post te laten doorsturen. En wat met je elektriciteits-, gas- en waterabonnement? Nog niet aan gedacht? Wij wel, en we vonden dé oplossing met Smooved.
Lees meer
Openbare verkoop, duurkoop
15 juli 2021
Als u uw huis wilt verkopen hebt u twee mogelijkheden: u kiest voor een openbare of een onderhandse verkoop. Bij een openbare verkoop verkoopt u uw woning per opbod. Met andere woorden: de hoogste bieder krijgt de sleutels. Kopers die tegen elkaar strijden om uw woning te kopen? Dat klinkt alsof er veel geld te rapen valt. Maar is dat ook zo?
Lees meer
Verhuren? Zorg dat alles op papier staat
30 juni 2021
Een huurcontract is verplicht, dat weet iedereen. Maar wist je dat een plaatsbeschrijving dat ook is? Soms wordt het wel eens ‘over het hoofd gezien’ en dan heb je geen enkel bewijs in geval van schade. Daarom is het zo belangrijk dat alle details van het pand tot in de puntjes beschreven staan in de plaatsbeschrijving.
Lees meer
Veilig en zorgeloos verhuren? Schakel ons in als vastgoedbeheerder
16 juni 2021
Over verhuren zijn er vaak nog misverstanden. Je kent de huurders niet, wie weet wie haal je in huis. Je zult altijd achter je huurgeld moeten aanzitten. Of ook een klassieker: als er iets kapotgaat, kun jij het allemaal regelen.
Lees meer
De syndicus: jouw sleutel tot informatie bij aankoop appartement
3 juni 2021
Ben je van plan vastgoed te kopen? Dan krijg je van de verkoper zeker heel wat informatie over het pand bijeen. Bij de aankoop van een appartement, blijkt de syndicus dan weer de spilfiguur in het verkrijgen van bepaalde informatie.
Lees meer
Slechts 6 procent btw bij sloop en heropbouw: aan welke voorwaarden moet je voldoen?
1 juni 2021
Slopen en heropbouwen aan een verlaagd btw-tarief van 6 procent.
Lees meer