Malines Group | Nieuws | Goed nieuws: het verla...

Goed nieuws: het verlaagde btw-tarief voor sloop en heropbouw wordt verlengd!

Vastgoednieuws

Goed nieuws: het verlaagde btw-tarief voor sloop en heropbouw wordt verlengd!

30 maart 2022

In 2020 besloot de overheid een tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6% in te voeren voor sloop en heropbouw. Kopers die aan de voorwaarden voldoen, konden zo van dit verlaagd btw-tarief genieten op alle facturaties van de constructiewaarde tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.

Goed nieuws, want gisteren werd door de federale regering beslist dat het verlaagde btw-tarief, dat normaal geldig was tot eind dit jaar, verlengd wordt tot 31 december 2023. Jullie kunnen dus nog een extra jaar genieten van de 6%! 

 

Niet alleen wordt het tarief verlengd, het wordt ook uitgebreider. Wie kiest voor de aankoop en installatie van zonnepanelen, warmtepompen of zonneboilers kan vanaf 1 april 2022 ook genieten van de 6% in plaats van 21% btw. De overheid stimuleert hiermee de overstap naar meer hernieuwbare energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Deze vermindering was voordien enkel geldig voor woningen ouder dan 10 jaar, maar ze worden nu extra uitgebreid naar woningen jonger dan 10 jaar. Hierdoor kan je dus een hele hoop geld besparen: niet alleen op de aankoop, maar hierdoor ook op de energie! 

 

Wij konden niet wachten om dit fijne nieuws met jullie te delen. Voor de precieze voorwaarden is nog even wachten op de publicatie in het Belgisch Staatsblad.