Malines Group | Nieuws | Malines Group | Verhur...

Verhuren? Zorg dat alles op papier staat

Diensten

Verhuren? Zorg dat alles op papier staat

30 juni 2021

Een huurcontract is verplicht, dat weet iedereen. Maar wist je dat een plaatsbeschrijving dat ook is? Soms wordt het wel eens ‘over het hoofd gezien’ en dan heb je geen enkel bewijs in geval van schade. Daarom is het zo belangrijk dat alle details van het pand tot in de puntjes beschreven staan in de plaatsbeschrijving.

Laat niets aan het toeval over

Om een goede plaatsbeschrijving op te maken, moet je weten waarop je moet letten. En laten we nu net die expertise in huis hebben. Gewapend met een lijst en een fototoestel bekijken we je vastgoed van onder tot boven, tot in de hoekjes. Geen enkel detail ontsnapt aan ons oog. Doordat beide partijen het document moeten goedkeuren, is iedereen goed beschermd.

Wanneer je huurder vertrekt

Als je huurder weggaat, dan vergelijken we het pand aan de hand van de plaatsbeschrijving. Zowel verhuurder als huurder zijn gerust, want wat er op papier staat klopt en zo ontstaat er geen discussie.

Loopt je eigendom risico? Maak eerst een plaatsbeschrijving

Je zag de bouwvergunning naast je woonst al hangen. Je maakt je, vaak terecht, al een beetje zorgen. Gaat je woning geen schade ondervinden van die afbraak- en bouwwerken? Denk aan scheuren in je gevel, beschadigde binnenmuren of waterschade door een kapotte leiding. Wie draait er dan op voor de kosten?
Laat daarom een plaatsbeschrijving van je eigendom opmaken voordat de werken aanvatten. Ook hier bekijken we alles tot in detail. Je hebt dan zwart-op-wit bewijs dat eventuele schade veroorzaakt is door de bouwwerken. En dan kun je de bouwfirma verantwoordelijk stellen. Leuk is het niet, maar met een goede voorbereiding zorg je voor een vlottere afhandeling bij schade.

Je kunt een plaatsbeschrijving dus vergelijken met een garantiebewijs. De garantie dat je financieel niet lijdt onder de schade die iemand anders veroorzaakt.

Benieuwd hoe we een correcte plaatsbeschrijving opmaken? Neem gerust contact op, we vertellen je er graag meer over.