Contacteer ons Zorgeloos verkopen
Doorloop met ons uw zorgeloos parcours

Onze Diensten

Doorloop met ons uw zorgeloos parcours

Onze diensten

Ook van uw vastgoed een mooi verhaal maken?

Uw eigendom verkopen of verhuren is dan ook een grote stap. Het brengt heel wat administratie en uitdagingen met zich mee. Formulieren in orde brengen. Bezichtigingen regelen. Maar vooral: de juiste, nieuwe eigenaar vinden.

Daarom rekent u op iemand die dat werk van u overneemt. Iemand met kennis van zaken, zodat uw vastgoed een mooi verhaal wordt. Malines Group is die partner. Als makelaar bundelen we alle middelen om u de beste service te bieden. Dat via een persoonlijke aanpak, want elke klant vertelt een eigen verhaal.

Zo wordt uw vastgoedervaring er één zonder zorgen.

Verkopen

Wenst u te verkopen?

Malines Group begeleidt en adviseert u tijdens het hele verkoopproces. Zo neemt u zonder zorgen de juiste beslissing.

Waardebepaling

Stap 1

Waardebepaling

Een geslaagde verkoop begint bij een correcte waardebepaling. Onze makelaars zijn experts in hun eigen markt en houden zich bezig met de lokale prijsevoluties. Zo weten ze steeds de juiste prijs te bepalen. Gecombineerd met onze resultaatgerichte aanpak is dit voor u de sleutel tot succes.

Dossiersamenstelling

Stap 2

Dossiersamenstelling

Wij zorgen voor een volledig en correct verkoopdossier dat tot in de puntjes is afgewerkt. Een goed begin is namelijk het halve werk. Dit gaat van de elektrische keuring, EPC, bodemattest en watertoets tot het postinterventiedossier.

Voorstelling eigendom

Stap 3

Voorstelling eigendom

Een goede indruk maakt u maar één keer. Op basis van foto’s beslissen kopers of het de moeite is om uw pand te ontdekken. Onze samenwerking met een professionele vastgoedfotograaf biedt u een echte meerwaarde. Bovendien spelen we met video in op de nieuwste trends.

De juiste marketingmix

Stap 4

De juiste marketingmix

Als ervaren vastgoedmakelaar beschikken we over een uitgebreid bestand met kandidaat-kopers. Daarnaast zetten we ook een verkoopstrategie op, die zich over verschillende kanalen verspreidt. Zo bereiken we een grote groep geïnteresseerden. Dit op de meest innovatie manier.

Een vlotte begeleiding tijdens de verkoop

Stap 5

Een vlotte begeleiding tijdens de verkoop

Uw dossierbeheerder volgt het project op en zorgt voor een verslag korte opvolging zodat u op de hoogte blijft van alle details.

Verkocht!

Stap 6

Verkocht!

Bij Malines Group gaan we voor een volledige ontzorging. We begeleiden u dan ook tot aan de eindmeet van het verkoopproces. Van het eerste bod, over het bereiken van een akkoord tot het opstellen van overeenkomst en het bijwonen van de notariële akte: onze medewerkers zijn professionals die steeds het beste voor u weten te bereiken.

Verhuren

Op zoek naar vastgoedpartner voor de verhuur van uw eigendom?

Huurders zijn tijdelijk, maar klanttevredenheid blijft. Bij Malines Group krijgt u een complete verhuurservice. We organiseren bezoeken, lichten kandidaat-huurders door, regelen het contract en brengen alle administratie in orde. Verhuren was nog nooit zo eenvoudig.

Alle registers open

Stap 1

Alle registers open

Portaalsites, eigen accounts, een database met potentiële huurders: wij vinden de juiste kandidaten door alle promotiekanalen aan te wenden. Hoe meer keuze, hoe meer luxe.

Wij filteren, u kiest

Stap 2

Wij filteren, u kiest

We screenen kandidaten en organiseren bezoeken. De organisatie gebeurt deels via een reservatiesysteem. Ideaal voor een efficiënte openstelling én handig voor de vertrekkende huurder. Na deze selectie beslist u aan wie u verhuurt.

Waterdicht huurcontract

Stap 3

Waterdicht huurcontract

Tijd om duidelijke afspraken op papier te zetten. Allemaal volgens de laatste rechten en plichten voor huurders en eigenaars. Zo bent u zeker dat het contract altijd correct is voor beide partijen. De registratie? Malines Group zorgt ervoor!

Plaatsbeschrijving nodig?

Stap 4

Plaatsbeschrijving nodig?

Een must bij de verhuur van uw eigendom. Hiervoor hebben wij eigen experts in huis, want wij geloven in specialisatie voor de beste service. Ook hier regelen we de registratie.

Huurwaarborg & Verzekering

Stap 5

Huurwaarborg & Verzekering

Hier rekenen we op de expertise van een externe firma. Samen zorgen we voor het opmaken, opvolgen en beheren van uw huurwaarborg. Digitaal kunt u alles volgen. Pas als brandverzekering en huurwaarborg bevestigd én betaald zijn, bezorgen we uw huurders de sleutels.

Vastgoedbeheerder die u ontzorgt

Uw betrouwbare vastgoedbeheerder

Wilt u graag uw vastgoed verhuren, maar ziet u op tegen alle beslommeringen die erbij komen kijken? Laat u niet langer afschrikken en schakel ons in als uw vastgoedbeheerder of rentmeester. Zo geniet u zonder zorgen optimaal van de opbrengst van uw eigendom.

Financieel beheer

Stap 1

Financieel beheer

Het financiële gedeelte dat bij de verhuur van uw eigendom komt kijken, verloopt via Malines Group. We innen de huurgelden voor u en passen de huurindexatie toe. Daarnaast nemen we ook de nodige stappen bij laattijdige betalingen. Van aanmaningen, tot een aangetekend schrijven. Dankzij onze expertise bent u zeker dat wij op een correcte manier het financiële beheer volledig van u overnemen.

Technisch beheer

Stap 2

Technisch beheer

Heeft uw huurder een vraag of een klacht zoals een kapotte verwarmingsinstallatie? Dan regelen wij alles van a tot z. We schakelen de nodige vakmannen in of gaan op zoek naar een geschikte oplossing. Bovendien herinneren we u aan enkele jaarlijkse verplichtingen zoals de keuring van de cv-ketel en het opvragen van het attest van de brandverzekering.

Is er een tussenkomst nodig van uw verzekeringsmaatschappij? Dan nemen wij contact op met het kantoor en handelen alle administratie af.

U blijft op de hoogte

Stap 3

U blijft op de hoogte

Ook al nemen wij heel het beheer van u over, toch blijft u op de hoogte van de stand van zaken. Het volledige beheer verloopt namelijk via een handige applicatie waartoe u ook toegang hebt. U leest het goed: wij nemen alles van u over zodat u alleen maar geniet van de voordelen van de verhuur van uw eigendom.

Kortom, u schakelt ons in als rentmeester en behoudt de controle. Een win-winsituatie dus.

Vermijd discussies

Plaatsbeschrijving van uw huurwoning: een must

Als u uw eigendom verhuurt, wilt u uiteraard dat uw huurders het pand achterlaten in dezelfde staat als waarin ze het in gebruik namen. Om alle betrokken partijen te beschermen, bent u bij wet verplicht een plaatsbeschrijving van uw huurwoning uit te voeren.

Expert lijst alle bijzonderheden op

Stap 1

Expert lijst alle bijzonderheden op

De plaatsbeschrijving is een gedetailleerd rapport waarin we de huidige staat van het onroerend goed tot in detail oplijsten bij intrek van de huurder, aangevuld met foto’s. Beide partijen krijgen veertien dagen de tijd om hun akkoord of hun bemerkingen door te geven. Dat noemen we ‘op tegenspraak’.

Bij opzeg van het huurcontract, dus bij vertrek, gebruiken we de bestaande plaatsbeschrijving om te bepalen of er al dan niet schade aan de huurwoning is.

Als expert weten wij precies op welke kenmerken en bijzonderheden we moeten letten bij de plaatsbeschrijving, zowel bij in- als uittrede van de huurwoning. Zo zien we niets over het hoofd en vermijdt u discussies met uw huurder. Uiteraard zorgen we ook voor correcte registratie van de documenten. Zo bent u zeker met alles in orde.

Bescherm uw eigendom

Stap 2

Bescherm uw eigendom

Ook voor uw eigendom bewijst een plaatsbeschrijving zijn nut. Stel: naast u zullen er grote bouwwerken plaatsvinden. Dan kunt u ons, voor aanvang van de werken, inschakelen voor een plaatsbeschrijving van uw eigendom. Als deze schade oploopt door de bouwwerken, denk aan barsten in de muren, dan hebt u daarvan zwart-op-wit een bewijs. En kunt u de nodige stappen ondernemen om de bouwfirma in gebreke te stellen.

Contacteer ons

Op zoek naar een partner voor uw vastgoed?

Reviews

Wat klanten vinden van onze diensten!

Ik heb een samenwerkingsverband van meer dan 15 jaar. (Appartementen en commerciële ruimte) te huur.
altijd een hele goede, efficiënte en snelle service
gekwalificeerd personeel, vriendelijk,
Ik raad het zonder aarzeling aan!
Constantin GHERGHINA
start start start start start
Appartement verkocht door Dario Mechelen
Dario neemt initiatief, doelgerichte en kordate aanpak.
Doet goede voorstellen , snelle service,vriendelijk en vlot contact, kent zijn vak! Prima begeleiding. Ben zeer tevreden, bedankt Dario.
start start start start
Alles verliep vlotjes👍
Pascale Vanden Berghe
start start start start start
Goede service, snelle verkoop. Alles verlopen volgens plan en offerte.
Jan VANZEGBROECK
start start start start start