Malines Group | Nieuws | Waarom investeren in v...

Waarom investeren in vastgoed een goed idee is

Vastgoednieuws

Waarom investeren in vastgoed een goed idee is

1 maart 2022

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Door aankoop van een appartement of woning, garage, serviceflat, studentenkot, vakantiewoning in binnen- of buitenland, … De mogelijkheden lijken bijna eindeloos. Maar waarom is investeren in vastgoed nu juist een goed idee? Dat ontdek je in dit artikel.

Al je spaargeld eindeloos bewaren op een spaarrekening bij de bank brengt al een hele tijd niets meer op door de lage rentevoeten. Het is dus slimmer te beleggen of investeren en zo je geld meer te laten opbrengen.  

 

Zorg nog wel voor een plan B

Investeren in vastgoed is een goed idee wanneer je genoeg spaargeld hebt om na de aankoop van een investeringspand nog een mooie buffer over te houden. Het is nu eenmaal een klein risico om je geld te investeren: als je snel geld nodig hebt, kan je niet snel je opbrengsteigendom verkopen om dit geld zo spoedig mogelijk weer ter beschikking te hebben. Een goede buffer kan dus nooit kwaad.  

Waarin investeer je dan best? Je hebt een ruime keuze in vastgoed. Een iets kleiner kapitaal? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de aankoop van een garage die je dan verhuurt. Dit is in aankoop een minder grote investering in vergelijking met bijvoorbeeld een woning.  

Wanneer je een groter kapitaal ter beschikking hebt kan je kiezen voor een woning of appartement om te verhuren. Gezien de vraag naar huurwoningen en –appartementen de laatste tijd veel groter is dan het aanbod, is het dus een goed idee hierin te investeren. Wanneer je kiest voor een kwalitatief huurpand is het geen uitzondering meer dat hiervoor zeer snel een geschikte huurder gevonden wordt. 

 

Ook studentenkoten of serviceflats zijn een mooie investering

Zijn je kinderen van plan te gaan studeren? Dan is het misschien interessanter een kot aan te kopen in plaats van steeds te moeten huren. Het is natuurlijk ook een optie om een volledige woning aan te kopen en deze zelf op te delen in studentenkamers. Een serviceflat is ook altijd een goed idee. Je koopt deze nu aan om te verhuren aan ouderen, en wanneer u later zelf slechter ter been begint te worden kan u er gewoon zelf in gaan wonen. Win-win!  

 

Nog enkele investeringstips 

﹒Kijk naar een investering op lange termijn. Wat blijft gedurende meerdere jaren rendabel? 

﹒ Investeer je in een woning of appartement? Let dan zeker op de ligging. Deze is namelijk cruciaal, net zoals een tuin en/of terras een grote meerwaarde kunnen zijn bij huureigendommen.  Een fijne woonomgeving kan bijdragen tot een hogere huurprijs.  

﹒Let op de duurzaamheid. Steeds meer mensen hechten waarde aan het ecologische aspect van een woning of appartement. Heeft je pand zonnepanelen en een aantrekkelijke EPC-waarde? In tijden van stijgende energieprijzen is dit voor huurders een grote meerwaarde! 

﹒ Spreek zo'n groot mogelijk publiek aan. Kies voor een investering waar de meeste mensen voor in aanmerking komen. 

﹒Zorg voor een waterdicht huurcontract en vermijd discussies. Wanneer alles op papier staat en voor beide partijen alles duidelijk is zijn discussies minder voorkomend en sneller opgelost.  

 

Wil je een helpende hand bij het opstellen van dit contract? Of meer weten over het verhuren van je eigendom?

Neem een kijkje op onze website en start met verhuren!