Malines Group | Nieuws | Paasvakantie in Mechel...

Paasvakantie in Mechelen: dit moΓ©t je doen!

Lifestyle

Paasvakantie in Mechelen: dit moΓ©t je doen!

11 april 2022

Zoek je nog leuke activiteiten om te doen in de paasvakantie? Wij maakten voor jou een weekplanning om de tweede week van de vakantie ten volste te benutten!

Maandag 

Wandelen op het Dijlepad. 

Trek comfortabele schoenen aan en ontdek Mechelen vanuit een uniek standpunt: op het water! Het drijvende Dijlepad ligt doorheen Mechelen en langs verschillende monumenten.  

πŸ“ Plaatsen waar je het Dijlepad kan bereiken: 

Haverwerf 
Dijlepad 2 
Raghenoplein 21 
Nekkerspoel-Borcht 

 

Dinsdag 

Laat je gidsen doorheen het speelgoedmuseum

Je kan het speelgoedmuseum alleen bezoeken, maar je kan er ook voor kiezen om je er doorheen te laten gidsen! Zo kom je alles te weten over het museum en haar collectie. In de namiddag word je doorheen een speelse wandeling langs de mooiste plekken van Mechelen geleid.  

www.speelgoedmuseum.be  

πŸ“ Nekkerspoelstraat 21, Mechelen 

 

Woensdag 

Shoppen in de Ijzerenleen & Bruul 

Nog snel die perfecte outfit scoren of een nieuw paar schoenen kopen? Je vindt het allemaal in de gezellige winkelstraat de Ijzerenleen en Bruul. Een mix van de tofste winkels en hipste lunchplekken maakt het de moeite om er een gezellig dagje van te maken. Passeer ook zeker even langs de Onze Lieve Vrouwestraat. Ook hier vind je een hele hoop lokale handelaars voor kleding, cadeautjes, boeken en zoveel meer.  

πŸ“ IJzerenleen, 2800 Mechelen & Bruul, 2800 Mechelen 

 

Donderdag 

Springen in trampolinepark Arenal  

Trampolineparken zijn helemaal hot dezer dagen! In Trampolinepark Arenal ben je vanaf 6 jaar welkom op je te komen amuseren op de main court, aeroball, foam pit, big airbag, ninja course en meer. Ook de allerkleinsten worden uiteraard niet vergeten: zij zijn welkom voor het kleuterspringen op zondagochtend. 

πŸ“ Molenweide 2, 2800 Mechelen 

www.arenal.be 

 

Vrijdag  

Ontsnappen uit de gouden kooi 

Wie gek is van Escape rooms moet zéker de Gouden Kooi eens bezoeken. Ontsnap met je vrienden of familie in 60 minuten uit een kamer vol met raadsels en puzzels. Teamspirit verzekerd! 

πŸ“ Gerechtstraat 10, 2800 Mechelen 

www.degoudenkooi.be  

 

Zaterdag  

Picknicken in de tuin van het Oh! 

Voor wie nog even rustig wil uitblazen na een drukke week in de tuin van het Oh! Een aanrader. Deze groene oase midden in de stad is de perfecte plek om zalig te picknicken bij goed weer of gewoon even lekker niets te doen.  

πŸ“ Kanunnik De Deckerstraat 20a, 2800 Mechelen 

 

Zondag  

Een bezoekje aan Technopolis  

Een perfecte uitstap bij regenachtig weer! Door middel van korte spelletjes en experimenten ontdek je alles over wetenschap en technologie. Dit doe-centrum is de perfecte uitstap voor jong én oud! 

πŸ“ Technologielaan, 2800 Mechelen 

www.technopolis.be