Malines Group | Nieuws | Dalingen op de vastgoe...

Dalingen op de vastgoedmarkt? Haal het maximale uit je eigendom met een kwalitatieve vastgoedmakelaar!

Vastgoednieuws

Dalingen op de vastgoedmarkt? Haal het maximale uit je eigendom met een kwalitatieve vastgoedmakelaar!

22 april 2024

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal woningverkopen in België met 7,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2023, blijkt uit de Vastgoedbarometer van de Federatie van het Notariaat. Deze terugval weerspiegelt de aanhoudende uitdagingen in de vastgoedsector. Vooral in Vlaanderen was de daling met 8,8% opvallend, wat resulteerde in een algemene vertraging in de vastgoedmarkt.

Bij Malines Group begrijpen we de complexiteit van de huidige situatie en zijn we vastbesloten om onze klanten te helpen het maximale uit hun woning te halen, zelfs in deze stabiliserende markt. Onze expertise en toewijding zorgen ervoor dat je toch steeds de beste prijs krijgt voor jouw eigendom. 

 

De verminderde vraag naar vastgoed heeft geleid tot lagere prijzen, vooral als we de inflatie buiten beschouwing laten. Dit is een zeldzaam fenomeen dat nu voor het eerst sinds lange tijd optreedt. We benadrukken dat, ondanks deze uitdagingen, onze markt stabiel blijft in vergelijking met andere landen. 

 

Jongere kopers lijken momenteel ook minder vaak te kiezen voor kooppanden, wat de druk op de transacties verhoogt. Volgens Bart Van Opstal (notaris en woordvoerder Fednot) hebben heel wat jongeren hun aankoop reeds in 2022 gedaan wanneer de rente op haar laagste stond. Nu merken we eerder dat gemiddelde leeftijd voor een aankoop rond de 39 jaar ligt, terwijl kopers van 30 jaar of jonger maar 27,1% van de transacties uitmaakten. Van opstal vermoedt dat jongeren er vandaag op speculeren dat de rente weer zal dalen en dat ze mogelijk in de tweede helft van het jaar een aankoop zullen doen. 

 

Met jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt hebben wij als vastgoedkantoor bewezen dat we zelfs in tijden van marktdalingen de beste prijs voor je woning of appartement kunnen blijven realiseren. Onze diepgaande kennis van de lokale markt, gecombineerd met een grondige analyse van trends en een gepersonaliseerde aanpak voor elke klant, stelt ons in staat om strategieën te ontwikkelen die resulteren in optimale verkoopresultaten. We begrijpen dat elke situatie uniek is en streven ernaar om onze klanten te begeleiden door middel van vertrouwen en transparantie, zodat ze met succes door deze uitdagende marktomstandigheden kunnen navigeren. 

 

Zelfs in deze moeilijke tijden maken wij van uw vastgoed een mooi verhaal. Benieuwd naar onze unieke aanpak op maat? Vraag hier je waardebepaling aan

 

Bron: De Tijd