Malines Group | Nieuws | Profiteer NU of NOOIT:...

Profiteer NU of NOOIT: laatste kans op 6% BTW

Nieuwbouw

Profiteer NU of NOOIT: laatste kans op 6% BTW

24 september 2024

Ben je van plan een nieuwbouwwoning of -appartement te kopen? Dan is dit het uitgelezen moment om door te bijten. Het tijdelijk verlaagde btw-tarief van 6% sloop en heropbouw op nieuwbouwprojecten is nog slechts geldig tot het einde van dit jaar. De 6% btw-regeling is een fiscale maatregel die in België specifiek voor sloop en heropbouw werd geïntroduceerd om zo nieuwbouw- en renovatieprojecten te stimuleren. Dankzij deze regeling kunnen kopers onder bepaalde voorwaarden genieten van een verlaagd btw-tarief van slechts 6% in plaats van het standaardtarief van 21%. Een flinke besparing dus!

Waarom nu handelen?

De verlaging van het btw-tarief is tijdelijk en eindigt op 31 december van dit jaar. Dit betekent dat je nog maar beperkte tijd hebt om te profiteren van deze gunstmaatregel. Als je nu snel handelt, kun je nog een nieuwbouwwoning aanschaffen tegen dit voordelige btw-tarief, waardoor je duizenden euro’s of maar liefst 15% op de aankoopprijs bespaart.

 

Belangrijk om te weten: de akte van je aankoop moet vóór 31 december 2024 verlijden om nog te kunnen genieten van het verlaagde btw-tarief voor sloop & heropbouw. Anders zal er 21% btw gerekend worden. Nu toehappen is dus de boodschap!

 

Wat zijn de voordelen van nieuwbouw?

Naast het financiële voordeel biedt de aankoop van een nieuwbouwwoning je ook veel andere voordelen:

✅ Energie-efficiëntie: Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de nieuwste normen, wat zorgt voor een laag energieverbruik en lagere energiekosten.

✅ Duurzaamheid: Moderne bouwmaterialen en technieken zorgen ervoor dat je woning milieuvriendelijk en toekomstbestendig is.

✅ Onderhoudsvrij: Een nieuwbouwwoning is volledig nieuw, wat betekent dat je je de komende jaren geen zorgen hoeft te maken over onderhoudskosten.

✅ Persoonlijke inrichting: Bij veel nieuwbouwprojecten heb je in de vroege bouwfase nog de kans om de unit volledig op jouw wensen af te stemmen, van de afwerking, tot de indeling van de kamers.

 

Hoe kun je nog profiteren?

Om te kunnen genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%, moet jij & je nieuwbouwwoning aan enkele voorwaarden voldoen. De woning of het appartement dat je aankoopt mag niet groter zijn dan 200 m², moet je enige en eigen woning zijn, je moet je er domiciliëren & aan deze voorwaarden blijven voldoen gedurende 5 jaar.

 

Bij Malines Group helpen we je graag om jouw nieuwbouwdroom waar te maken. Wij hebben een ruim aanbod aan moderne, duurzame nieuwbouwprojecten die tijdelijk in aanmerking komen voor dit verlaagde btw-tarief. Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het aankoopproces, zodat jij zorgeloos kunt genieten van deze unieke kans!