Malines Group | Nieuws | Investeren in vastgoed...

Investeren in vastgoed VS de staatsbon – wat is de slimste keuze?

Vastgoednieuws

Investeren in vastgoed VS de staatsbon – wat is de slimste keuze?

7 maart 2024

Wanneer je besluit waar je jouw geld het beste in kunt investeren, zijn vastgoed en staatsobligaties de meest voorkomende opties die in overweging worden genomen. Maar laten we eerlijk zijn, als het gaat om het maximaliseren van je rendement en het verzekeren van financiële stabiliteit, steekt vastgoed met kop en schouders boven staatsobligaties uit. Laten we eens dieper ingaan op waarom vastgoed de slimme keuze is voor investeerders.

Vastgoed: een stevige fundering voor een rendabele investering 

 

Echte bezittingen: met vastgoed bezit je iets tastbaars, wat een gevoel van zekerheid geeft dat je niet hebt met louter financiële activa zoals aandelen of obligaties. 

Stabiele inkomsten: het verhuren van vastgoed genereert een constante inkomstenstroom via huurinkomsten, waardoor je maandelijks een betrouwbaar inkomen hebt om op te vertrouwen. Deze huurinkomsten kennen jaarlijks ook een index. 

Waardevermeerdering: historisch gezien stijgt de waarde van vastgoed gestaag in de loop van de tijd, waardoor het een solide investering is voor de lange termijn, vooral gezien de inflatie. Het gemiddeld rendement bij vastgoed is vastgesteld op 5.52%, terwijl dat bij de staatsbon slechts 2.1% is. 

Diversificatie: vastgoed biedt een uitstekende manier om je beleggingsportefeuille te diversifiëren en het risico te spreiden, aangezien het doorgaans een lage correlatie heeft met andere investeringsmogelijkheden. 

 

Nadeel van investeren in vastgoed? Je loopt risico op leegstand. Onze oplossing? Schakel een rentmeester in dat je kan begeleiden in de zoektocht naar de perfecte huurder en alle administratie in orde brengt. Ook tijdens het lopen van het huurcontract kan de huurder bij de vastgoedbeheerder terecht voor vragen en het melden van eventuele herstellingen. Zo geniet jij zorgeloos van je inkomsten. Ook is het uiteraard van groot belang slim te investeren. Kies bij voorkeur voor een woning of appartement op goede locatie en zorg dat het netjes oogt dankzij geschilderde muren, plinten en een recente keuken en badkamer. 

 

Conclusie?  

Vastgoed is op vlak van rendement een veel interessantere keuze. Je geld zal meer renderen terwijl het tegelijkertijd ook tastbaar is. Belangrijk is dat je als investeerder je eigen doelstellingen in overweging neemt en slim investeert. 

 

Begeleiding nodig tijdens je zoektocht van je vastgoedinvestering of zorgeloos verhuren dankzij rentmeesterschap? Neem vrijblijvend contact op.