Malines Group | Appartement | Twee slaap... | 6267869

Contacteer ons Zorgeloos verkopen
2
1
bewoonbare opp113 m²

Twee slaapkamer appartement met terras te huur in Mortsel

Ontdek dit lichtrijke en volledig gerenoveerde tweeslaapkamer appartement in een rustige wijk van Mortsel. Het appartement is ongemeubeld en instapklaar, met moderne afwerkingen en veel natuurlijk licht door de grote ramen.

De woning biedt een ruime woonkamer met aansluitend een eetruimte en een aparte, volledig ingerichte keuken met alle nodige toestellen. Verder zijn er twee volwaardige slaapkamers, een moderne badkamer met inloopdouche en een apart toilet. Het appartement beschikt ook over een balkon, ideaal voor een moment van rust.

Het gebouw is pas gerenoveerd en heeft een centrale ligging, dicht bij winkels, openbaar vervoer en scholen. Dit is een perfecte woonst voor wie op zoek is naar een comfortabel en rustig appartement in een levendige omgeving.
Lees meer

Kenmerken

Algemeen

  • 2 Slaapkamer(s)
  • 1 Badkamer(s)
  • 1 Toilet(ten)

Energie

  • EPC waarde
    82 kwh/m²
  • EPC categorie
    A
  • Type beglazing
    Dubbele beglazing
  • Type schrijnwerk
    aluminium
  • Type verwarming
    gas cv

Oppervlaktes

  • Bewoonbare oppervlakte 113 m²
/uploads/Medewerkers/Morgane-1-van-1-3.jpg

Contacteer ons

Wenst u een afspraak?

Ik wil een afspraak
Morgane Vandebergh

Onze FAQ

Huren? Dit moet je weten

Alles over een plaatsbeschrijving (PLB) pijl

Wat is het belang van een goede plaatsbeschrijving?

Een plaatsbeschrijving is bij verhuur van een eigendom wettelijk verplicht, en vermijdt discussies in geval van schade aan het verhuurde pand bij uittrede of bij einde huurcontract.
Malines Group maakt bij intrede een zeer uitgebreide plaatsbeschrijving op van de actuele toestand van het verhuurde goed met inbegrip van de eventuele reeds aanwezige schade, dit alles wordt geïllustreerd met foto’s.  Deze plaatsbeschrijving dient als basis om op terug te vallen bij eventuele schade bij uittrede. 

Een correct opgemaakte plaatsbeschrijving is zowel in belang van huurder als verhuurder. Een gedetailleerde plaatsbeschrijving bewijst de staat van de woning bij het begin van de huur en beschrijft welke gebreken er al aanwezig zijn. Dat is belangrijk omdat de huurder de woning in dezelfde staat moet teruggeven. Hij zal niet verantwoordelijk zijn voor gebreken die al in de plaatsbeschrijving zijn vermeld. Als er geen plaatsbeschrijving is opgemaakt, is dat nadelig voor de verhuurder. Er wordt dan vermoed dat de huurder de woning heeft ontvangen in de staat waarin ze zich op het einde van de verhuring bevindt. Voor een verhuurder is het dan moeilijk om te bewijzen dat bepaalde gebreken door de huurder zijn veroorzaakt.

Een gedetailleerde plaatsbeschrijving  is een belangrijk document in het geval uw dossier juridisch moet worden aangevochten in geval van schade.
In voorkomend geval zal een vrederechter veel waarde hechten aan een plaatsbeschrijving die is opgemaakt door een professioneel, in dit geval een neutrale partij.

Een plaatsbeschrijving kan tevens ook nuttig zijn wanneer je buren bijvoorbeeld ingrijpende werken gepland hebben, waarbij er door mogelijke trillingen schade aangericht zou kunnen worden.

 

Hoeveel kost een plaatsbeschrijving?

De tarieven voor de opmaak van een plaatsbeschrijving via Malines Group zijn afhankelijk van de oppervlakte van het goed. De tarieven variëren tussen € 200 en € 330 exclusief BTW, per partij.
Deze tarieven omvatten;

  • de opmaak van de intredende plaatsbeschrijving, 
  • de opmaak van uittredende plaatsbeschrijving, 
  • het noteren van meterstanden, 
  • het organiseren van de sleuteloverdracht,
  • controle van alle voorwaarden, formaliteiten en betalingen, alvorens de sleutel wordt overhandigd aan de (nieuwe) huurder. 
In welke staat moet de huurder de woning teruggeven? pijl

Op het einde van de verhuring moet de huurder de woning teruggeven in dezelfde staat als omschreven in de plaatsbeschrijving.  Er wordt geen rekening gehouden met zaken die door ouderdom of overmacht zijn beschadigd of met gebreken die de verhuurder moet herstellen.
De huurder moet bij uittrede ervoor zorgen dat de woning niet alleen onbeschadigd en leeg is maar tevens ook proper is, althans dat de woning zich in dezelfde staat bevindt zoals ze werd ontvangen, indien dit niet het geval is heeft de verhuurder het recht de schoonmaak in rekening te brengen van de huurder en deze te verrekenen met de vrijgave van de huurwaarborg.
 

Naar wie moet de opzeg worden verstuurd? pijl

Een opzeg dient altijd te worden verstuurd naar de andere partij, huurder of verhuurder tenzij anders bepaald in het huurcontract.