Putte – Grasheide – Peulis - Beerzel

Regio Putte – Grasheide – Peulis - Beerzel

< Terug naar overzicht

Verken wandelend het groene Putte

De ligging van Putte tussen Mechelen en Heist-op-den-Berg is ideaal. Toch heeft deze gemeente meer troeven. Ontdek ze nu.

Wandelen en fietsen in groene corridor Putte

Tussen Mechelen en Heist-op-den-Berg ligt Putte. Samen met deelgemeente Beerzel, Grasheide en Peulis, goed voor 35 vierkante meter grondgebied bestaande uit gezellige dorpen en vooral veel natuur.

Putte heeft enkele mooie natuurgebieden zoals de Krankebossen, Peulisbossen, Peultenbossen en Hoge Beemortel. Maar echte natuurliefhebbers halen hun hart op in de Grote Vijver van Klein Boom en de Voordonkse Plassen die u alleen met gids mag bezoeken. Natuurpunt De Putte organiseert bovendien regelmatig prachtige wandelingen met een thema’s zoals paddenstoelen spotten. Leuk voor jong en oud.

Putte heeft een rijke geschiedenis die u al wandelend of fietsend via de verschillende uitgestippelde routes kunt verkennen. Laat u langs hoeven en bunkers voeren en bezoek zeker ook even de Grote Krankhoeve – waar begijnen in de middeleeuwen hun zieken verzorgden.

 

Van gezellige dorpskern tot rust en stilte

Het dorpscentrum van Putte is recent heraangelegd. Het plein rond de Sint-Nicolas kerk heeft nu een frisse uitstraling en dient als ontmoetings- en evenementenlocatie. In en rond Putte is alles voorhanden: van winkels, horeca tot scholen.

In het oosten van de gemeente ligt deelgemeente Beerzel – met de Beerzelberg als hoogste punt in provincie Antwerpen. In het westen vindt u Peulis. Deze kleine deelgemeente light het dichts bij Mechelen. Ideaal voor wie het rustig wil wonen maar de grote stad toch graag dichtbij heeft.

Grasheide is meer een gehucht en trekt dus geen doorgaand verkeer aan. U bereikt het ook alleen via kleine wegen. Een plek om helemaal tot rust te komen.

 

Centrale ligging grote troef

Gelegen op het kruispunt Antwerpen, Mechelen, Heist-op-den-Berg en Aarschot, maakt van Putte de ideale uitvalbasis voor mensen die de stad ontvluchten maar toch een vlotte woon-werkverbinding willen. Het valt dan ook op dat projectontwikkelaars hun weg vinden naar deze gemeente. Breng zeker eens een bezoekje aan de verschillende dorpen en plan een wandeling in één van de Putse natuurgebieden. Wie weet steelt deze gemeente ook uw hart.

Panden in regio Putte – Grasheide – Peulis - Beerzel

Ontdek ons volledige aanbod

Maak samen met ons jouw verhaal