Malines Group | Regio | Mechelen

Wij zijn actief in regio Mechelen

Mechelen

Over deze regio

Welkom in Mechelen, een bruisende stad met een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap. Wonen in Mechelen biedt een perfecte balans tussen rust en dynamiek, met prachtige architectuur, groene parken en gezellige straatjes. Geniet van de voordelen van een compacte stad waar alles binnen handbereik is: uitstekende restaurants, lokale boetiekjes, culturele evenementen en prachtige musea. Ontdek de Grote Markt, bewonder de majestueuze Sint-Romboutskathedraal en verken de Dijle, die door het hart van de stad stroomt. Mechelen is de ideale plek om te wonen voor wie op zoek is naar een boeiende, historische en gastvrije stad met talloze mogelijkheden voor ontspanning en verkenning.

Denk je bij Mechelen ook meteen aan een middagje shoppen? Lees dan zeker verder en laat je aangenaam verrassen door wat er in deze boeiende stad te beleven valt. Dankzij de twee treinstations is de kans groot dat je gewoon met de trein richting Mechelen kunt sporen. De centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel is al meteen een groot voordeel. 

We keren de drukte van het centrum de rug toe en gaan op zoek naar rust: je hoeft daarvoor niet ver te gaan. Her en der in de stad liggen magnifieke plekjes verscholen zoals de Sinte-Mettetuin en de Karmelietentuin. Iets verder weg kabelt het water van de Eglegemvijver, ook wel ‘de put’ genoemd, maar ook het Tivoli- en het Vrijbroekpark zijn zeker een bezoek waard.

Mechelen werkt al jaren aan een autoluwe binnenstad en dat werpt zijn vruchten af. Dankzij de vlieten, de gezellige terrasjes en de diverse eetgelegenheden ben je op reis in eigen land. Fijnproevers moeten zeker De Vleeshalle een bezoekje brengen. Daar prikkelt al het lekkers van de talrijke foodstandjes gegarandeerd uw smaakpapillen.

Er is in Mechelen bovendien ook altijd iets te beleven voor de allerkleinsten. Doorheen de stad zijn er verschillende speelplekken waar ze kunnen ravotten, klimmen en hangen. Een labyrint trotseren aan de Sint-Katelijnekerk? Een XXL-pop om te beklimmen aan de Sint-Romboutstoren? Het kan allemaal!

Lees meer

Hotspots