Kontich

Regio Kontich

< Terug naar overzicht

Maak kennis met de gemeente Kontich

Gemeente Kontich: van het gezellige winkelcentrum tot het natuurgebied Oude Spoorwegberm. Ontdek het zelf.

De verschillende gezichten van gemeente Kontich

De gemeente Kontich kunt u ruwweg opdelen in drie delen: het levendige centrum, het rustige Waarloos en de woonbuurt rond het station – Kontich-Kazerne. Maar uiteraard mogen we ook het natuurgebied Oude Spoorwegberm niet vergeten.

 

Bruisend winkelcentrum

In het centrum van Kontich vindt u allerlei winkels, ideaal voor een middagje shoppen. De lokale middenstand organiseert dan ook regelmatig leuke shopevenementen. Uitrusten kunt u op een van de talrijke terrasjes. Op zaterdagvoormiddag vindt er de wekelijkse markt plaats waar u tal van producten vindt.

 

Kom tot rust in Waarloos

Het dorpje Waarloos ligt in het landelijke gebied van Kontich. Het ligt dan ook vlak bij natuurgebied de Oude Spoorwegberm waar wandelaars en fietsers hun hart ophalen. Dit dorp trekt mensen aan die in alle rust willen wonen, maar toch in de nabijheid van alle voorzieningen.

 

Woongebied Kontich-Kazerne

Rond de voormalige kazerne van Kontich is een woonkern gegroeid: Kontich-Kazerne. Het rustige dorp bestaat vooral uit woonwijken met in het centrum een supermarkt en wat gezellige eetgelegenheden. Verder vindt u hier het station Kontich-Lint, op de lijn Antwerpen-Mechelen, en ook de fietsostrade passeert het dorp. Dankzij de goede verbindingen met steden in de buurt en de aangename woonbuurt, trekt Kontich-Kazerne vooral gezinnen aan.

De gemeente Kontich kenmerkt zich door haar diversiteit. Shoppen of genieten van de natuur? Er is voor ieder wat wils.

Panden in regio Kontich

Ontdek ons volledige aanbod

Maak samen met ons jouw verhaal