Haacht - Wespelaar - Tildonk

Regio Haacht - Wespelaar - Tildonk

< Terug naar overzicht

Waarom wandelen populair is in Haacht

Van gezellige dorpjes, mooie bossen tot ruime waterwegen. Leer Haacht al wandelend of fietsend beter kennen.

Haacht nodigt uit tot wandelen

In het arrondissement Leuven ligt de gemeente Haacht tussen Mechelen en Leuven, met deelgemeenten Wespelaar en Tildonk.

Haacht is een lappendeken van gezellige dorpskernen, velden, bossen, grachten en kanalen. Zo doorkruist het kanaal Leuven-Dijle de gemeente in het zuiden. Het natuurgebied Antitankgracht ligt in het noordoosten en sluit aan op Haachts Broek en Schorisgat. De vele trage wegen vormen bovendien veilige verbindingen tussen de dorpskernen. Ook Brouwerij Haacht, het Arboretum in Wespelaar of de Sint-Remigiuskerk liggen op de verschillende wandelroutes. Wandelen is in Haacht dan ook een populaire vrijetijdsbesteding.

 

Centrale ligging Mechelen-Leuven-Aarschot

Haacht ligt midden in de driehoek tussen Mechelen, Leuven en Aarschot. Deze steden zijn dan ook vlot bereikbaar met auto en fiets. In het station van Haacht neemt u vlot de trein naar Mechelen, Leuven en zelfs Sint-Niklaas en Gent. Ideaal voor woon-werkverkeer.

Al hoeft u niet naar deze steden uit te wijken om alles bij de hand te hebben. Want Haacht biedt een waaier aan activiteiten: van sport, vrije tijd tot cultuur. Bovendien zijn er voldoende kleuter- en basisscholen én twee middelbare scholen die aso, tso en bso aanbieden. Dit maakt van Haacht en de deelgemeenten een populaire woonplaats voor gezinnen.

Maak samen met ons jouw verhaal