Duffel

Regio Duffel

< Terug naar overzicht

Duffel – tussen groen en Nete

Kastelen en parken ontdekken, genieten van een terrasje en langs dijken en parken wandelen. Laat u verrassen door Duffel.

Nete splitst Duffel in twee

Tussen Lier en Mechelen ligt het charmante Duffel. Al spreken inwoners liever van Duffel-Oost en Duffel-West omdat de Nete dwars door het dorp loopt. De rivier zorgt voor een prachtig waterlandschap, maar ook de vele natuurgebieden maken van Duffel een groene long. Getuige onder andere Domein De Locht, Park Perwijs en Muggenbergpark mét kasteel.

 

Met de fiets naar de stad

Duffel ligt pal in het midden van Lier en Mechelen. Logisch dat deze gemeente de ideale woonplaats is voor mensen op zoek naar groen en rust, met de bruisende stadskernen op fietsafstand. Maar ook in Duffel-centrum is het fijn vertoeven met de lokale winkeltjes, restaurants en cafeetjes. Tip: Bent u een echte lekkerbek? Spring zeker even binnen bij de bakker en maak kennis met de Duffelse reus.

 

Sporten, spelen en wandelen in Duffel

De koddige kater, De stoute steenezel, De apekermis … kinderen gaan graag op ontdekking in de speelpleintjes verspreid doorheen de gemeente. Het zwembad, klein maar gezellig, trekt ’s avonds heel wat gezinnen aan, terwijl sportliefhebbers hun benen strekken op een van de vele looproutes. De variatie aan fiets- en wandelroutes maken het plaatje compleet. Laat u zich ook inDUFFELen door deze prachtige gemeente?

Panden in regio Duffel

Ontdek ons volledige aanbod

Maak samen met ons jouw verhaal