Boortmeerbeek - Hever - Schiplaken

Regio Boortmeerbeek - Hever - Schiplaken

< Terug naar overzicht

Ontdek Boortmeerbeek al fietsend

De groene gemeente Boortmeerbeek nodigt uit tot fietsen en wandelen. Ontdek alles over deze straffe gemeente.

Boortmeerbeek nodigt uit tot fietsen en wandelen

Wanneer u van Mechelen naar Leuven rijdt, spoort, fietst of wandelt, doet u ook Boortmeerbeek aan. Een typische Vlaams-Brabantse gemeente waar u onmiddellijk het gezellige dorpsgevoel ervaart. Daar waar het leven rond de kerk is opgebouwd, maar waar de natuur altijd dichtbij is. Het kanaal Leuven-Dijle doorkruist de gemeente en geeft zo extra cachet aan de omgeving. Boortmeerbeek leert u dus het best al fietsend of wandelend kennen.

 

Bossen, kastelen en kabbelend water

Op de linkeroever van het kanaal Leuven-Dijle ligt het gehucht Schiplaken, het groene hart van de gemeente en bekend voor zijn residentiële wijken. Het Kasteel van Schiplaken is een echte blikvanger. Met de majestueuze dreef als toegangsweg waant u zich in een sprookje. Het kasteel ligt in het Schiplakenbos met aansluitend het Steentjesbos. Prachtige boswegen voeren u langs landhuis Het Lant en doorheen het domein Gottendijs.

Ook langs het jaagpad naast het kanaal Leuven-Dijle is het fijn fietsen en wandelen. De sluis van Boortmeerbeek is bovendien als monument geklasseerd. Met wat geluk ziet u een plezierboot wachten om de sluis te passeren.

Na de inspanning is het tijd om tot rust te komen op een van de terrasjes waar u kennismaakt met de streekproducten. Wat denkt u van verse asperges of de intense smaak van grondwitloof? Een echt Hagelands wijntje? Of bent u toch meer een bierliefhebber? Verheug u dan nu al op een lambiekbiertje uit het Pajottenland of een straf bier uit de Brabantse Kouter.

 

Wonen tussen Mechelen en Leuven

Steeds meer gezinnen zijn op zoek naar een leuke woning in een rustige omgeving of de natuur. Toch willen ze ook profiteren van de mogelijkheden die een stad biedt én willen ze een snelle verbinding naar het werk. En daar hebben Boortmeerbeek, en deelgemeente Hever en Schiplaken een streepje voor.

Want met de trein staat u in tien minuten in Mechelen en op een kwartier in Leuven. Sportievelingen fietsen vanuit Boortmeerbeek vlot naar deze steden. Op respectievelijk een halfuur en een uurtje bent u er al.

Uiteraard heeft Boortmeerbeek de nodige (sport)faciliteiten. En met vier basisscholen, waarvan twee in Hever, biedt u uw kinderen een fijne en veilige omgeving om op te groeien. Mooie en duurzame bouwprojecten vinden dan ook stilaan hun weg naar de gemeente.

Maak samen met ons jouw verhaal