Bonheiden - Rijmenam

Regio Bonheiden - Rijmenam

< Terug naar overzicht

Waarom Bonheiden zo aangenaam is om te wonen

Bonheiden nodigt uit tot wandelen maar ook zeker tot wonen. Waarom? Dat ontdekt u hier.

 

Gemeente Bonheiden, verrassend veelzijdig

‘Verrassend veelzijdig’, zo verwijst de website van de gemeente Bonheiden naar zichzelf. En dat is het ook: in de dorpskern liggen horeca en winkels zij aan zij. Op woensdag vindt de wekelijks markt plaats, afgewisseld met jaarmarkten en kermissen. Eenmaal uit de dorpskern stapt u de bosrijke natuur in. Het Kasteel van Zellaer is een trekpleister voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Enkele basisscholen, het ziekenhuis Imelda, de nodige sportinfrastructuur en voorzieningen voor jong en oud maken Bonheiden dus inderdaad verrassend veelzijdig.

 

Bonheiden, van wandelen tot wonen

De streek rond Bonheiden nodigt uit tot lange wandelingen doorheen de Dijle- en Leibeekvallei en natuurgebied ‘t Ven. In het dorp zelf zijn uiteraard de nodige voorzieningen: gezellige drink- en eetgelegenheden, winkels, sportfaciliteiten en een kleuter- en lagere school. En met Mechelen op enkele kilometers afstand, hebt u alle voordelen van een grote stad binnen handbereik.

Ook ruiters kunnen genieten van hun sport op de bewegwijzerde route. Een rit van 20 kilometer voert hen doorheen Bonheiden, Rijmenam en een stukje Keerbergen waarvan de helft op onverharde paden.

 

Deelgemeente Rijmenam: authentieke dorpskern

Rijmenam is een deelgemeente van Bonheiden en ligt aan de oevers van de Dijle. Het is een typisch Vlaams dorp met een authentieke dorpskern. In en rond het dorp weerspiegelen oude gebouwen, grote hoeves en verschillende kastelen de rijke geschiedenis van Rijmenam. Het is dan ook een van de oudste dorpen uit de regio dat bestaat uit bossen, velden en heide.

Dit maakt van de gemeente Bonheiden en deelgemeente Rijmenam een fijne plek waar u in alle rust woont, met een snelle verbinding naar de bruisende stad.

Panden in regio Bonheiden - Rijmenam

Ontdek ons volledige aanbod

Maak samen met ons jouw verhaal