Malines Group | Regio | Tremelo

Wij zijn actief in regio Tremelo

Tremelo

Over deze regio

Welkom in regio Tremelo, waar wonen een perfecte balans is tussen rust, natuur en levendigheid. Deze regio biedt talrijke voordelen zoals een prachtige landelijke omgeving met uitgestrekte velden en schilderachtige landschappen. Ontdek de charme van het historische Tremelo en geniet van de warme gemeenschap met gezellige cafés, lokale ambachten en bruisende evenementen. Met goede verbindingen naar nabijgelegen steden zoals Leuven en Mechelen, biedt de regio Tremelo het beste van beide werelden: een oase van rust en de mogelijkheden van een levendig stadsleven binnen handbereik. Beklim de Balenberg en verken het veldritparcours van Sven Nys. Of treed in de voetsporen van Pater Damiaan. 

Lees meer

Hotspots

Kies een categorie

Meer informatie over Tremelo

Wat is er te doen in Tremelo?

Als Tremelo een belletje doet rinkelen, dan heb je goed opgelet tijdens de geschiedenisles. Het is namelijk de geboorteplaats van Pater Damiaan. Maar ook deelgemeente Baal klinkt je misschien bekend in de oren. Zeker als je een wielerliefhebber bent. Want Baal is de woonplaats van veldrijder Sven Nys. En daar zijn ze, terecht, fier op. Laten we even zien wat er te doen is in Tremelo.

 

In de voetstappen van Damiaan

Het Damiaanmuseum en de prachtige Damiaanwandeling zijn een ode aan de leefwereld van Pater Damiaan. Je stapt er letterlijk in zijn voetstappen, zoals het pad dat hij nam om in Werchter naar school te gaan. Het voert ook langs zijn geboortehuis en de Onze-Lieve-Vrouwkerk waar hij gedoopt werd.

 

In de fietssporen van Sven

In het Balenbergstraatje, jawel aan de Balenberg, vind je het Sven Nys Cycling center. Een ware belevenis voor jong en oud. In het belevingscentrum ervaar je wat het is om een veldrijder te zijn. Of spring zelf op de fiets en verken het veldritparcours van de Grote Prijs Sven Nys. Altijd berijdbaar met crossfiets of BMX, en nog gratis ook.

Zelf geen fiets? Dan huur je er toch gewoon eentje: mountainbike, cross- of stadsfiets. Bovendien sluit het centrum aan op diverse fiets- en wandelroutes. Daarna kun je lekker genieten in Eetcafé Velo met prachtig uitzicht op de Balenberg.

Ook aan de kleinsten onder ons is gedacht. In de Sven Nys Academy leren ze hoe ze hun fiets onder controle houden, zoals schakelen en bochten nemen. Daarnaast leren ze veilig fietsen in het verkeer. En uiteraard kunnen ze er offroad leren fietsen. Daar komt de modder!

 

Tremelo: bruisende dorpskern

Er is dus heel wat te doen in Tremelo. Bovendien heerst er een echt dorpsgevoel. Veel inwoners blijven daarom ook na hun kindertijd wonen in deze aangename gemeente. Waar de winkels en originele boetiekjes uitnodigen tot gezellig struinen door de bruisende dorpskern.

Dat Tremelo bovendien in de driehoek Mechelen-Brussel-Geel ligt, is ook een pluspunt voor pendelaars.