Contacteer ons Zorgeloos verkopen
4 woningen

Hof ter beuken woningen

75% verkocht
Zoek je een rustige en groene thuis? En met het bruisende stadsleven toch dichtbij? Maak dan snel kennis met Hof ter Beuken. Je vindt er de perfecte combinatie van rust, groen en ruimte, op een boogscheut van de Mechelse binnenstad

Hof ter Beuken bevindt zich in het binnengebied tussen de Zemstbaan en de Brusselsesteenweg. Daar verrijzen binnenkort 4 woningen en 2 kleinschalige appartementsgebouwen met in totaal 24 appartementen.

In de 4 moderne woningen vind je telkens een lichtrijke leefruimte, voldoende berging, 2 badkamers, 4 slaapkamers en een mooie, private zuid georiënteerde tuin.
Voor elke woning worden 2 (bovengrondse) autostaanplaatsen voorzien.

Alle woongelegenheden worden bijna-energieneutraal gebouwd, volgens de huidige BEN-30 normen. Zo bent u als eigenaar de eerste 5 jaar voor 50% vrijgesteld van onroerende voorheffing. De kwalitatieve afwerking maakt het geheel compleet.

Ben je ook benieuwd naar dit nieuwe project? Plan je afspraak met onze nieuwbouwspecialist via onze website zelf in!
Lees meer

Fotogalerij

Video

Architect

CONIX RDBM Architects is een organisatie die een belangrijke plaats binnen de architectenwereld inneemt zowel in België, als in Nederland. Ze verwierven internationale faam met het Belgisch EU Paviljoen voor de World Expo in Shanghai in 2010 en met de renovatie en uitbreiding van het Atomium in 2005.

Architect Gerrit-Jan van Eck over project Hof Ter Beuken: “Elke plek heeft haar eigen ziel; een sterk gevoel dat telkens wordt bevestigd als je in de Zemstbaan komt. Mijn eerste bezoek aan deze locatie riep meteen een gevoel van  ́groene rust ́ op. Ondanks de nabijheid van twee drukke verkeersaders overheerst het rustig en natuurlijk karakter, met de grote inheemse bomen aan een doodlopende straat. Dit gevoel hebben we niet alleen willen behouden, maar daarnaast ook trachten te versterken in het ontwerp.

De kleinschalige woongebouwen hebben we ontworpen als lichte paviljoenen rond de bestaande bomen. Het groene karakter wordt doorgetrokken in het nieuw aangelegde park. De ondergrondse parking is enkel onder de gebouwen geplaatst, wat de mogelijkheid biedt om overal bomen en struiken aan te planten.

Het ontwerp van de gebouwen is doelbewust licht gehouden, met accenten in hout. De grote buitenruimten van de appartementen zijn volledig gericht op het park. De buitenruimten van de woningen zijn opgevat als een verlengde van het park. Mijn wens als architect is dan ook dat de bewoners niet alleen hun  ́groene rust ́ zullen vinden, maar er ook maximaal gebruik van gaan maken.”

architect 493
locatie 493

In de buurt

Mechelen

Mechelen, de stad waar u weet wat te doen

Denkt u bij Mechelen ook meteen aan een middagje shoppen? Lees dan zeker verder en laat u aangenaam verrassen door wat er in deze boeiende stad te beleven valt. Dankzij de twee treinstations is de kans groot dat u gewoon met de trein richting Mechelen kunt sporen. De centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel is al meteen een groot voordeel. Maar eerst gidsen we u doorheen de stad.

 

Tien om te zien

Geniet van een stevige portie Mechelse cultuur met deze tien trekpleisters:

  1. Aanschouw de stad vanop de Sint-Romboutstoren.
  2. Verken de renaissance in museum Hof van Busleyden.
  3. Leer meer over de Holocaust en mensenrechten in museum Kazerne Dossin.
  4. Waan u Margareta van Oostenrijk in haar majestueuze paleis.
  5. Ontdek het Groot Begijnhof – UNESCO-werelderfgoed.
  6. Proef een biertje in een van de oudste brouwerijen van België: Brouwerij Het Anker.
  7. Ervaar Mechelen vanop het water met een boottocht op de Binnendijle.
  8. Voel u dichter bij God in de acht historische kerken.
  9. Trosteer het drijvende stuk van het Dijlepad.
  10. Aanschouw dieren, groot en klein, in Planckendael.

Uiteraard valt er voor de meerwaardezoeker nog veel meer te verkennen in Mechelen dankzij een waaier aan expo’s en festivals.

 

Kom tot rust tussen het groen en blauw

We keren de drukte van het centrum de rug toe en gaan op zoek naar rust. U hoeft daarvoor niet ver te gaan. Her en der in de stad liggen magnifieke plekjes verscholen zoals de Sinte-Mettetuin en de Karmelietentuin. Iets verder weg kabelt het water van de Eglegemvijver, ook wel ‘de put’ genoemd, maar ook het Tivoli- en het Vrijbroekpark zijn zeker een bezoek waard.

 

Autoluwe binnenstad

Mechelen werkt al jaren aan een autoluwe binnenstad en dat werpt zijn vruchten af. Het is er aangenaam vertoeven. Dankzij de vlieten, de gezellige terrasjes en de diverse eetgelegenheden bent u op reis in eigen land. Fijnproevers moeten zeker De Vleeshalle een bezoekje brengen. Daar prikkelt al het lekkers van de talrijke foodstandjes gegarandeerd uw smaakpapillen.

Er is in Mechelen ook altijd wat te beleven voor kinderen. Doorheen de stad zijn er verschillende speelplekken waar ze kunnen ravotten, klimmen en hangen. Een labyrint trotseren aan de Sint-Katelijnekerk? Een XXL-pop om te beklimmen aan de Sint-Romboutstoren? Wie durft het aan?

De autoluwe binnenstad met winkels, bezienswaardigheden en horeca. De snelle verbinding met de grote en kleine steden vanuit de stations of met de wagen. Het groen in en rond de stad. Mechelen trekt mensen van heinde en verre aan voor een citytrip. Maar ook gezinnen trekken steeds vaker richting deze mooie stad die zoveel te bieden heeft.

Lees meer
Joëlle Leunen

Contacteer ons

Wenst u een afspraak?

Plan hier uw afspraak